:: دوره 1، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1398 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 130-108 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کلیشه‌های جنسیتی، نوع ادبی و گفتمان‌روایی در سه‌گانه‌ی «پی‌پی»، اثر «آسترید لیندگرن
ملیحه مصلح
چکیده:   (4477 مشاهده)

چکیده       

پژوهش پیش‌رو، با این فرض که بررسی آثار نویسندگانی که شهرت جهانی یافته­‌اند، می­‌تواند در گسترش نگرش نویسندگان و کسانی که به نوعی با ادبیات کودک و نوجوان سر­و­کار دارند مؤثر باشد، کلیشه‌­های جنسیتی و نوع ادبی و گفتمان روایی نویسنده را در سه­‌گانه­‌ی «پی­پی» واکاوی کرده‌است.

این جستار، از روش تحلیل محتوای کیفی قیاسی بهره گرفته و تاکنون هیچ نوشتاری به بررسی کلیشه­‌های جنسیتی در این مجموعه نپرداخته‌است. یافته‌­های پژوهش نشان داد، لیندگرن در سه­‌گانه‌­ی پی­پی با گفتمانی زن­‌مدار، در پی کلیشه­‌زدایی از طرح­واره­‌های جنسیتی است. او برای این هدف، از نوع ادبی فانتزی و طنز بهره گرفته و با استفاده از پیکربندی‌­های کنایی و گفتمان روایی زن­‌مدار، نه تنها در پی این است که زنان را از نقش خود در جامعه آگاه کند، بلکه به دنبال پی‌­ریزی نوع جدیدی از مردانگی «حساس» یا «پسا­زن­گرا» است.

واژه‌های کلیدی: سه‌گانه‌ی پی‌پی، کلیشه‌های جنسیتی، گفتمان زن‌مدار، گفتمان مردمدار، طرح‌واره‌های جنسیتی، پیکربندی‌های کنایی.
متن کامل [PDF 647 kb]   (1315 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/9/12 | پذیرش: 1398/12/17 | انتشار: 1398/12/22


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها