[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1398 ) ::
نقد و بررسی رمان «طوفان دیگری در راه است» براساس نظریه‌ی ساخت‌گرایی تکوینی
مهبود فاضلی، وجیهه فضلعلی
چکیده:   (4441 مشاهده)

چکیده

نقد جامعه ­شناسی به عنوان یکی از رویکردهای نقد ادبی، به دلیل خاصیت ذاتی خود از یک سو به ادبیات و از دیگر سو به جامعه­ شناسی پیوند می­‌خورد. در میان جامعه­ شناسان ادبیات، لوسین گلدمن با استفاده از آموخته‌های مکتب لوکاچ، توانست شیوه­ای جدید به نام «ســاخت­گرایی تکوینی» معرفی کند. این شیوه در عین پرداختن به محتوای اثر، از صورت آن نیز غافل نم‌ی­ماند.

یکی از اتفاقات مهم در جامعه­‌ی بعد از انقلاب ایران، جنگ تحمیلی است. با وقوع جنگ بســیاری از ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه­‌ی ایران تغییر کرد؛ از آن جمله می­‌توان به پیدایش گونه­‌ای از رمان به نام «رمان جنگ» اشــاره کرد. با توجه به اینکه این آثار به لحاظ جامعه­‌شناسی کمتر بررسی شده‌­اند؛ در این پژوهش از میان آثار منتشر شده در زمینه­‌ی جنگ، به تحلیل رمان «طوفان دیگری در راه است» از ســید مهدی شجاعی می­‌پردازیم. تحلیل جامعه­‌شناختی حاضر در پی یافتن بازتاب­‌های جنگ در این رمان است. براساس داده‌­های موجود، این نتیجه به دست آمد که سید مهدی شجاعی بنا بر جهان­بینی و خاستگاه اجتماعی خاص خود، بر کارکردهای مثبت جنگ تأکید دارد.

واژه‌های کلیدی: واژه‌های‌کلیدی: نقد جامعه‌شناســی، ساخت‌گرایی تکوینی، رمان جنگ، سید مهدی شجاعی.
متن کامل [PDF 574 kb]   (1215 دریافت)
دریافت: 1398/3/20 | پذیرش: 1398/6/24 | انتشار: 1398/6/28

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

A Critique of the Novel “Another Storm Is on the Way” According to the Genetic Structuralism Theory. 3 2019; 1 (1) :94-106
URL: http://jnls.hormozgan.ac.ir/article-1-37-fa.html

فاضلی مهبود، فضلعلی وجیهه. نقد و بررسی رمان «طوفان دیگری در راه است» براساس نظریه‌ی ساخت‌گرایی تکوینی. 1. 1398; 1 (1) :94-106

URL: http://jnls.hormozgan.ac.ir/article-1-37-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 1، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Narrative Literature Studies Journal